University of Kentucky 

Lexington, Kentucky

The new central lobby brings several existing hospital buildings into one entry. The Critical Care Building, the Gill Heart Building, the existing Chandler Hospital, and the Children’s Hospital will now enter the same Lobby as the Patient Care Facility. The entry plaza on the exterior greets patients and visitors for easy access to the lobby, with a new parking structure nearby. The lobby is connected with an enclosed pedestrian bridge, wide enough for large volumes of pedestrians. The University of Kentucky has been accepted as a Pebble Project participant to study the efficiencies of this design and measuring the cost savings. GBBN Architects collaborated with Ellerbe Becket on this project.
 
Download full case study.

Technical Details:

Architect GBBN Architects; Ellerbe Beckett
Types of Glazing and Quantities  Structurally glazed IG with Super Spacer TriSeal